Vi är auktoriserad och certifierad återförsäljare för alla produkter och varumärken vi säljer i våra butik och i webshopen.

Alla klockor hos Araratbutik.com kommer med 2 års garanti. Beroende på tillverkare och klockserie erbjuder vi två olika garantier; auktoriserad tillverkargaranti alternativt återförsäljare garanti. Vilken garantiform som gäller står angivet i produktbeskrivningen för varje klocka i vårt sortiment. Alla exklusiva klockor levereras auktoriserad tillverkargaranti (world-wide warranty).

Auktoriserad tillverkargaranti (world-wide warranty)

Klockan levereras med giltigt stämplad garanti ifrån auktoriserad återförsäljare. Officiell world-wide garanti innebär att klockan kan lämnas in hos valfri auktoriserad återförsäljare i Sverige och utomlands.
Har du ingen auktoriserad butik i din närhet? Inga problem, skicka klockan till oss så ombesörjer vi garantiärendet åt dig med tillverkaren.
Officiella garantier gäller vanligtvis 24 månader eller längre och världsgarantin och omfattar tillverknings- och materialfel.

Återförsäljargaranti

För de klockor som inte innefattas av tillverkarens officiella garanti, erbjuder vi 12 månaders återförsäljare garanti. Garantins varaktighet står angiven för varje enskild produkt.

Garantin omfattar tillverknings- och materialfel.

Observara att garantier inte täcker:
– skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.
– skador orsakade av ingrepp av icke kvalificerad reparatör.
– skador krona och glas.
– skador på läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret.
– fuktskador på ej vattentäta ur (vattentätt = 10 ATM, 100M eller mer).
– om serienumret ändrats eller borttagits.

Ett exempel på felbruk kan vara en klocka med krona, som har fått vattenskada p.g.a. kronan inte satts i rätt läge. En sådan skada anses som självorsakad, även om klockan är klassificerad som vattentät, och täcks därför inte av reklamationsrätt.
Ett slitet armband täcks vanligtvis inte heller, utan räknas som (normalt) slitage. Undantaget är om det syns direkt vid emottagandet, eller efter en väldigt kort period användande – då det kan röra sig om produktionsfel. Exempel 1: Läderarmbandet spricker/går sönder ca 18 månader efter köp. Det täcks inte, då det anses som normalt slitage. Exempel 2: Skinnarmband spricker/går sönder 10 dagar efter köp. Det täcks, då det troligen är ett produktionsfel – förutom om det syns att armbandet har utsatts för synnerligen omild behandling.
Observera att originalgarantibevis måste bifogas vid inlämning.

Reklamationsrätt
På alla produkter lämnas minst två års reklamationsrätt. Skulle det mot förväntan visa sig ett fabrikationsfel på varan inom två år repareras denna gratis eller byts ut och i sista hand ges pengarna tillbaka, så länge som skadan inte har inträffat som följd av handhavandefel, hanteringsfel, modifikationer eller användningsfel från kundens sida. Notera att reklamationsrätten inte täcker fuktskador på klockor som inte är vattenavvisande (minst 10 ATM) eller ytskador på glas, länkar, band eller lockfodralet. Reklamationsrätten täcker som regel inte heller batterier, band, länkar, krona, kristaller och annan utsmyckning, såvida vi inte uppmärksammas om detta strax efter mottagandet av klockan.

Användning av reklamationsrätten
Fyll i i vårt formulär för reklamation här, och vi kommer att skicka en returetikett. Om du är osäker på om din skada är täckt eller inte, vänligen kontakta oss via mail eller telefon. Normalt täcks inte skador på exteriören, om dom inte var synliga direkt vid mottagandet. Sedan anses yttre skador som normalt slitage.

Du får en bekräftelse via e-post så snart vi har tagit emot klockan. Därefter kommer klockan att skickas till märkets egna verkstad för inspektion och eventuell reparation/eventuellt byte. Notera att vissa märken inte har representanter i Sverige, vilket ger en förlängd ärendehanteringstid. Bedömer märket att det är fråga om en ogiltig reklamation som beror på till exempel felanvändning eller liknande kommer vi att ta kontakt med dig angående det fortsatta förloppet. Vi förbehåller oss rätten till att avkräva en avgift för portoutgifter ifall det är fråga om en ogiltig reklamation. Bifoga gärna en kopia av dina portoutgifter, så kommer vi ifall det är fråga om en giltig reklamation att återbetala beloppet till använt kreditkort eller bankkonto. Kopian av portoutgifterna kan även skannas och skickas till oss via e-post.

Tänk på kondensen.

Notera att det alltid kan uppstå undertryck i klockan vid snabba temperaturförändringar. Dessa kan orsaka att kondens uppstår. Om det uppstår kondens i din klocka och du ser droppar under glaset behöver din klocka torka. Vänd dig genast till en urmakare eller oss så hjälper vi dig. Detta fel är nödvändigtvis inte ett fabrikationsfel. Undvik därför att bära klockan under extrema förhållanden till exempel som från bastun och ut i vinterkylan.

Vad gör jag om min klocka går sönder?

Om ett problem skulle uppstå med din klocka behöver du bara kontakta oss på info@araratbutik.com så hjälper vi dig snabbt och bekymmersfritt. Vi hjälper dig med information om vart du kan vända dig alternativt med instruktioner om du önskar oss hjälpa dig dig med ditt ärende.