BYTEN & RETURER

Dina åsikter som kund hos Araratbutik.com värderas högt! Som kund hos oss vill vi se till att du alltid är nöjd. Vi vill säkerställa att du alltid är nöjd med ditt köp. Om du ångrar dig eller behöver byta en produkt eller reklamera ditt köp, har vi sammanställt all information du behöver nedan.
Vänligen notera att informationen nedan vänder sig till konsumenter i Sverige.

14 dagars öppet köp / ångerrätt:

Du har 14 dagar på dig att ångra ditt köp från den dag du mottar produkten.

Så här gör du en retur:

Besök www.araratbutik.com, klicka på ”Produktretur” längst ner på sidan och följ instruktionerna för att enkelt hantera din retur eller ånger. Inom 24 timmar återkommer vi med fraktsedel.

Viktigt att veta:

Vi erbjuder inte fria returer för att minska miljöpåverkan.

Du står för returkostnaden:

Kostnaden för att göra en retur/använda returfraktsedeln ligger på 49 kronor för varubrev, PostNord Return Drop Off 72kr och 94 kronor för rekommenderat brev. Summan dras av från det belopp som skall återbetalas till dig vid godkänd retur.

För att din retur eller ditt byte ska godkännas måste följande krav vara uppfyllda:

  • Varan omfattas av retur-och bytesrätt: Observera att vissa produkter, som graverade artiklar eller specialtillverkade varor, inte omfattas av ångerrätten eller öppet köp.
  • Produkten måste vara oanvänd och måste vara i samma skick som när du fick den: Den får inte vara skadad, smutsig eller ha några tecken på användning.
  • Alla originalförpackningar och etiketter måste finnas kvar: Streckkodsetiketter, pristaggar, etiketter, märkningar och tags får inte tas bort.
  • All skyddsplast och märkningar, inklusive vår specialmarkering, ska sitta kvar på produkten: Vår specialmarkering garanterar att vi kan identifiera produkten och att den inte har använts. Om vår specialmarkering saknas kan vi inte acceptera returen.
  • Om det finns tecken på att produkten används accepterar vi inte returen: Med detta menas att varan ej får vara skadad eller använd t.ex. klockan får inte avkortas eller användas samt etiketten får ej tas bort, detsamma gäller smycken osv. Detta innebär att använda, nedsmutsade eller skadade produkter inte kommer att återbetalas. Eventuella varor som inte uppfyller följande krav kommer inte att återbetalas utan skickas tillbaka till dig.
  • Kunden ansvarar för att säkerställa att varan är felfri, korrekt och är verifierad att genomgå en retur.

Kan jag returnera två olika ordrar i samma paket?

För att vi ska kunna hantera din retur rätt behöver du skicka in returerna i separata paket.

Återbetalning:

För att få en återbetalning måste produkten vara felfri och i originalförpackningen. Använda, nedsmutsade eller skadade produkter, inklusive produkter med trasiga förpackningar, kommer inte att återbetalas. Vi behandlar din retur inom 14 dagar från mottagandet. Återbetalningen görs till samma betalningsmetod som användes för köpet.
Erlagd fraktkostnad för ordrar under 499 kronor återbetalas ej vid retur.

Så här gör du en byte:

Vänligen notera att Araratbutik.com byter färg och/eller storlek på din vara men vi byter inte en vara till en annan. Exempel:om du vill byta till en annan storlek på ett armband eller en ring. Övriga byten hanteras som en retur. Du returnerar de varor du vill byta och gör en ny beställning i vår webbutik. Vid byte av en vara står du själv för returfrakten. Vi bjuder självfallet på frakten tillbaka till dig. Tänk på att när du byter ut ditt vara så omfattas du inte längre av ångerrätten.

1.Skicka ett mejl till return@araratbutik.com med ditt ordernummer i ämnesraden. Inom 24 timmar återkommer vi med fraktsedel.

2.Vi hanterar ditt byte så fort paketet kommer fram till oss.
När vi har behandlat ditt byte får du en bekräftelse via mail med ytterligare information kring bytet.

Ej uthämtade försändelser:

Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss, omfattas ej av retur- eller ångerrätten. Ej uthämtade paket debiteras för returkostnad och administrativa avgifter. Debiteringen för ej uthämtad försändelse är 395 kronor.

Övrigt:

Kontakta oss innan retur.Tänk på att be om kvitto när du lämnar in din retur/byte hos ditt postombud! Om något oförutsett händer med paketet på vägen till oss hamnar fraktansvaret på vår sida, men då gäller det att du kan visa upp ett kvitto på att du har skickat det.

Kundens ansvar vid retur:

Du som kund ansvarar för produkten tills den når oss, så skicka gärna spårbart med företagspaket eller rekommenderat brev.
Ange följande returadress om du inte vill använda fraktsedeln vi skickat:

ARMexia AB
Box 62
711 22 Lindesberg

Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du har några frågor eller behöver ytterligare assistans.

Tack för att du väljer Araratbutik.com!