BYTEN & RETURER


Dina åsikter som kund hos Araratbutik.com värderas högt! Därför ber vi dig att kontakta oss vid frågor eller bekymmer. Som kund hos oss vill vi se till att du alltid är nöjd. Tyvärr är det så att man ibland ångrar sitt köp av olika anledningar eller så vill man helt enkelt en annan vara i stället. Här nedan har vi därför samlat all information du behöver för att veta hur du skall gå tillväga för eventuell ånger av ditt köp, byte av produkt eller reklamera ditt köp.
Vänligen notera att informationen nedan vänder sig till konsumenter i Sverige.

14 dagars öppet köp / ångerrätt !

Att du ska vara nöjd som kund hos Araratbutik.com är något oerhört viktigt för oss. Därför erbjuder vi dig alltid öppet köp och ångerrätt i 14 dagar, vilket är i enlighet med den lagstadgade ångerfristen.
Detta innebär att ångerfristen börjar gälla den dagen du har tagit emot varan. Inom 14 dagar efter att du har fick eller hämtat ut paketet från postombudet måste du meddela oss om eventuellt ånger. För att detta skall ske ska kunden genomgå följande steg:-Gå in på www.araratbutik.com och klicka på Produktretur längst ner på sidan och följ instruktioner.
Detta förutsatt att produkten och förpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd, ej öppnad eller skadad. Om produkten är förstörd eller använd så kommer produkten inte att återbetalas. Du har rätt att undersöka produkten försiktigt men förpackningen produkten ligger i måste vara hel när den skickas tillbaka till oss. Du bör skicka med originalförpackningen d.v.s. alla pristaggar, etiketter, tags och emballage som din produkt låg i.
Araratbutik förbehåller sig rätten att göra ett avdrag (Värdeminskningen) på delar eller hela köpesumman om varan har provats under en längre tid, oförsiktigt använd eller visar slitage och/eller om alla etiketter, originalförpackningar och emballage inte skickas tillbaka.
För att inte uppmuntra till ogenomtänkta köp så erbjuder vi inte fria returer, helt enkelt för att vi vill att konsumenten ska tänka igenom köpet ordentligt innan beställning för att inte miljön ska ta onödig skada. Du som kund är ansvarig för produkten fram till att den nått oss. Skicka därför gärna spårbart med företagspaket eller rekommenderade brev (spårbart är ett måste för att slippa några missförstånd). Vid retur/ånger eller byte av varor betalar du själv returkostnaden (Returförsändelsen / returkostnaden betalas av Kunden). Vänligen notera att vi inte löser ut några paket (Varor som återsänds via postförskott eller efterkrav löser vi inte ut). Araratbutik åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur. Du som kund är ansvarig för produkten fram till att den nått oss, skicka därför gärna spårbart eller med företagspaket.
Har du handlat för en summa som ger frifrakt debiteras du för frakten vid retur. Detsamma gäller om du lämnar tillbaka en vara så din totala order understiger gränsen för frifrakt.
 Efter det att vi har mottagit din vara och kontrollerat att varan och förpackningen inte är skadad/använd gör vi en återbetalning på delar eller hela köpesumman (med undantag där varan bedöms inte kunna säljas vidare vilket medför att vi inte gör någon återbetalning). Återbetalningen görs skyndsamt inom 14 dagar efter det att vi mottagit och godkänt din retur till samma betalningsmetod som användes för att betala för varan.
Försändelser som inte hämtas ut, utan som går i retur till oss omfattas ej av retur- eller ångerrätten.Ni har 14 dagar på Er att hämta ut Ert paket hos närmaste ombud. Direkt när försändelsen når angiven adress skickas en avisering via sms,e-mail alternativt post. Om Ni ej hämtar ut försändelsen inom 14 dagar kommer vi debitera Er för omkostnader gällande returfrakt till oss, administrativa kostnader som detta medför samt ny fraktkostnad. Debiteringen för ej uthämtad försändelse är 395 kr, sedan tillkommer en debitering om 99 kr för ny frakt. En faktura med beställningens ursprungliga summa tillsammans med dessa belopp skickas från ARMexia AB samma dag som en ej uthämtad försändelse registreras.

OBSERVERA! Att det EJ är ångerrätt/öppet köp, retur eller bytesrätt på beställnings varor.
Förpackningen på de varor som du önskar återköp på MÅSTE vara obruten och ej skadad!
Är plomberingen vi sätter på vissa produkter bruten, produkten är öppnad och använd gäller EJ öppetköp!
Produkten ska med andra ord vara i nyskick och komplett som den var när du mottog den.

OBSERVERA! Att ångerrätt/öppet, retur samt byte ej gäller för graverade produkter. Det gäller inte heller för guld, silver, vigsel- eller förlovningsringar då dessa tillverkats unikt för Er.

OBSERVERA! Erlagd fraktkostnad för ordrar under 400 kronor återbetalas ej vid retur.

Gå in på www.araratbutik.com och klicka på Produktretur längst ner på sidan och följ instruktioner.

Tänk på att alltid kontakta oss innan byte/ånger/reklamation. Om varan skickas tillbaka utan detta, så behandlas inte försändelsen. Araratbutik kommer sedan att återkoppla till den angivna mailadressen med information om hur varan/varorna returneras.

Vår adress som du ska skicka varorna till:
ARMexia AB
Box 62
711 22 LINDESBERG

Återbetalning

En återbetalning skall alltid göras skyndsamt dock senast 14 dagar efter att vi godkänt din retur/reklamation i enlighet med svensk lagstiftningen. Vid ånger av en vara står du för returfrakten till oss.

Avbeställa din order

Är ordern inte aktiverad är det möjligt att avbeställa. Är din order redan aktiverad/ behandlad går det inte.
Vänligen e-posta kundservice direkt efter lagd order om du önskar avbeställa din order -ange ditt ordernummer – har din beställning inte blivit behandlad ännu får du e – post bekräftelse att köpet avbrutits.
Om vi inte kan avbeställa eller uppdatera din order, eller om din beställning redan har skickats, måste du avvakta leverans och sedan returnera varorna enligt vår returnerings- och återbetalningspolicy.
Kommer din beställning i retur pga ej uthämtat paket debiteras du via Klarna 395 kr för administrativa avgifter & returkostnaden.
Du har möjlighet att returnera varorna upp till 14 dagar efter att du tagit emot dem men vänligen observera att du får stå för returkostnaden.

Byte av en vara

Vänligen notera att Araratbutik.com byter färg och/eller storlek på din vara men vi byter inte en vara till en annan. Vid byte av en vara står du själv för returfrakten och på frakten tillbaka till dig. Om du vill byta till en annan färg, storlek eller modell, måste du returnera oönskade varan och göra en ny beställning på webshopen. Skulle vi råka skicka dig fel produkt av en vara står vi självfallet för returen. Vi skickar då den rätta varan med en returfraktsedel som du enkelt kan sätta på ditt emballage och skicka tillbaka till oss.
Tänk på att: vid byte av vara räknas detta som en accept och ångerrätten gills inte. Vill du ändå lämna tillbaka varan debiteras du 99 SEK i hantering avgift .

Garanti & Reklamation

Araratbutik strävar alltid efter att dina produkter skall vara felfria vid leveransen. Trots vår mycket noggranna kvalitetskontroll av varje produkt, kan det ändå inträffa att produkter i enstaka fall är behäftade med fel. Men om du skulle få defekta eller fel produkter levererade så följer vi konsumentverkets riktlinjer och en anmälan ska göras inom skälig tid, så snart som möjligt, efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet dock senast inom tre (3) dagar från mottagandet. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer.
Våra produkter är tillverkade för att leva upp till Araratbutik’s höga kvalitetskrav.
Garantivillkor: Garantier på produkten lämnas av respektive tillverkare, Araratbutik lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade.
Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leveransen. Tidsfristen för en enskilds produkt garanti varierar beroende på tillverkare och varumärke vilket går att utläsa i produktens beskrivning. Till exempel har Seikos Klockor 2 års garanti från och med inköpsdatum. Efter denna garantiperiod är alla reparationer belagda med en serviceavgift. När en produkt returneras inom perioden för vilken garantin är giltig kommer denna att repareras eller bytas ut mot ny vara av Araratbutik, utan extra kostnad, inom rimlig tid efter det att produkten har returnerats. Om din vara har en defekt som är inom ramarna för att vara ett anspråk på garantin kan du kontakta vår kundservice genom kontaktformuläret här, eller maila oss på info@araratbutik.com, för att gå vidare med ärendet.

Du kan läsa mer vad som gäller för klockreklamationer. 

För att detta skall ske och få snabbare hjälp ska kunden genomgå följande steg:

Gå in på www.araratbutik.com och klicka på Produktretur längst ner på sidan och följ instruktioner, inkludera denna information

– I e-postmeddelandet behöver du ange namn, adress, beställningsnummer/ordernummer och en detaljerad beskrivning av felet. Skriv “reklamation av köp” som ämnesrubrik i ditt e-postmeddelande eller brev.
– Bilder på produkten samt dess skador, med varierande avstånd för att underlätta returprocessen i bedömningsstadiet.
–För att ärendet ska kunna handläggas så snabbt som möjligt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas.
Om Araratbutik inte hittar någon av de defekter som finns beskrivna ovan kommer produkten att skickas tillbaka till kunden.
Araratbutik förbehåller sig rätt till produktkontroll av varan samt debitering av testavgift om 250 kr om varan ej skulle vara felaktig och reklamationen ej accepteras.
Observera att reparationer/byten kommer att debiteras i följande fall, även om de sker under garantiperioden.
Araratbutik – tillförsäkrar kunden att produkten håller lämplig standard för användbarhet, pålitlighet, och hållbarhet.
Produktgarantin täcker inte:

– Defekter och skador på grund av förlust, stöld, brand, vatten eller en naturkatastrof. (kontakt med vatten bör undvikas)
– Fel eller skador som orsakats av felaktig användning, slarv (slag, bucklor, krosskador, slitskador, fläckar/”märke” repor etc.) eller olyckor.
– Fel eller skador som orsakats av oberättigad reparation eller modifiering av en tredje part, utan medgivande av Araratbutik.
– Estetiska förändringar, defekter och skador på grund av normalt slitage och åldrande (t. ex. mindre repor, missfärgning av materialet/fläckar, färgförändringar på klockarmband och flagning av plätering, repor på ytan etc.)

– Om inköpsställe och inköpsdatum inte anges på garantin, eller om denna information har skrivits dit senare
– Om garantin inte skickas tillsammans med klockan.

Din orderbekräftelse, följesedel  gäller även som garantibevis så kom ihåg att spara den. Förvara dokumentet väl eftersom dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten.
Om du har frågor angående garanti kan du alltid kontakta vår kundsupport på info@araratbutik.com
Vid eventuella tvister följer Araratbutik. Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Värdeminskning

Från och med 2014-06-13 gäller en ny lag som innebär att du som konsument inte har den fulla rättighet att få hela beloppet för varan i retur. Om varan har hanterats ovarsamt och mist sitt värde har du som konsument betalningsansvar.
Värdeminskningen bedöms baserat på varans skick samt om etiketter/pristaggar och emballage sänds med. För att du ska ha rätt till att få det fulla belopp i retur får varan endast vara använd i samma grad som skulle vara accepterat av en fysisk butik. Du bör alltså försäkra dig innan du skickar in varan att den är i samma skick som en fysisk butik skulle acceptera att ta emot den.
Du som köpare ansvarar för värdeminskningen om varan hanterats på ett sådant sätt som inte varit nödvändigt för att fastslå de egenskaper och sort varan har. Du ska alltså kunna prova varan på samma sätt som du hade gjort i en fysisk butik. Skulle varan mot förmodan provas på annat sätt än vad som anges ovan betraktas varan som använd vilket innebär att du bara kan erhålla delar av eller inte något alls av köpesumman.
Eventuell värdeminskning bedöms efter att vi har mottagit varan och gjort en bedömning. Glöm därför inte att skicka med originalförpackning samt etiketter och tags.

Företagsuppgifter samt kontaktinformation

ARMexia AB (nedan kallat Araratbutik.com)
org.num. 556755-3796
Box 62
711 22 Lindesberg